حرفه ای شروع کن
29 اسفند 1402
ارسال شده توسط مدیر

اولین ماده در پخت کیک آرد است.
آرد از اصلی ترین مواد اولیه به حساب میاد و نقش بسیار مهمی در بافت و کیفیت نهایی کیک داره، آرد رو از همه غلات میشه استخراج کرد، به طور مثال نخود، ذرت و گندم که آرد نخود،آرد ذرت و ارد گندم است و ما با این ارد ها اشنایی داریم.
برای پخت کیک به نوعی از آرد گندم نیاز داریم. آرد گندم همچنین انواع مختلفی دارد که بسته به میزان سبوس و گلوتن موجود در آرد طیف بندی میشود و هر کدام از آنها کارایی خودشان را دارند.
💠طبقه بندی کیک ها بر اساس میزان سبوس و درصد استخراج سبوس از آرد به چهار دسته تقسیم میشوند.
📌دسته اول: آرد کامل یا ارد صفر است، که درصد سبوس گیری از آنها خیلی کم میباشد و سبوس بسیار زیادی داره مثل آرد سنگک که این نوع ارد اصلا مناسب کیک و شیرینی پزی نیست. و مناسب پخت حلواهای سنتی هست
📌دسته دوم: آرد خبازی یا ارد دو صفر میباشد که در صد سبوس گیری نسبت به دسته اول بیشتر میباشد و مناسب نان تافتون و لواش میباشد و همچنین این ارد هم برای کیک پزی مناسب نیست. برای نانهای فلت استفاده میشه یا حلواهایی که نیازی به تفت زیاد آرد نیست مثل حلوای هویج
📌دسته سوم: آرد ستاره که نسبت به ارد خبازی درصد سبوس گیری بیشتری دارند و مخصوص نان فانتزی و بربری هستند. باز هم برای کیک مناسب نیست
📌دسته چهارم: آرد نول، ارد قنادی یا ارد چهار صفر میباشد که درصد سبوس گیری خیلی بیشتری دارند بسیار سبک و لطیف هستن و رنگ روشنی دارد ✅این نوع آرد مخصوص پخت شیرینی و کیک میباشد.
🔴🔴دقت کنین که در بحث این کیک ها ما میتونیم از دسته چهارم یعنی آرد نول یا همون ارد قنادی استفاده کنیم که در تمام آموزش های گفته شده ازین دسته آرد ها استفاده شده و منظور آرد قنادی میباشد و میتوانید این آرد ها را از لوازم قنادی تهیه کنید.
🔴بسیار مهمه که ارد تازه باشه پس لطفا از اردی که پارسال خریدین یا اردی که در یخچال نگهداری کردین برای این دستورات استفاده نکنید
⛔️ برای پخت کیک به منظور هوا دهی حتما باید اول ارد رو الک کنیم اگر روزنه الک ریز باشد یکبار الک کردن کفایت میکند اما اگر روزنه الک درشت هست بهتره که آرد رو سه بار الک کنید، و حتما مهمه که این کار رو وقتی که میخواهید آرد رو با مواد مخلوط کنید انجام بدین- نه اینکه ارد رو از قبل الک کرده داشته باشید دقت کنید که در اکثر رسپی ها آرد به همراه بکینگ پودر الک میشه اینکار باعث میشه که بکینگ پودر یا همان مواد پودری در سرتاسر ارد به طور یکنواخت طی فرایند الک کردن در همه جا پخش بشه و ما یک ماده یکدست داشته باشیم که بعد از اضافه کردن به سایر مواد(تخم مرغ، شیر، ..) بتونیم یک کیک با پف و بافت عالی داشته باشیم.
🔴 و نکته آخر اینکه حتما آرد رو تازه تهیه کنید. آردی که سال گذشته خریدین خوب دیگه تازگی رو نداره و مناسب کیک نیست. بهتره آرد رو در جای خشک و خنک ( نه یخچال) نگهداری کنید و سعی کنید آرد رو ماهیانه تازه تهیه کنید. آرد را در کیسه و طرف در بسته در فریزر بدون برفک هم میشود نگهداری کرد. اما بهتره همیشه ارد تازه تهیه کنید🌸
برچسب ها:
نکات اولیه
دیدگاهتان را بنویسید